Protest în fața Spitalului Județean: „Alo, 112 ! Veniți urgent, ne omoară UPU!”

protest

Sătmărenii sunt așteptați azi, 27 noiembrie, la ora 18.00 în fața Spitalului Județean Satu Mare la un protest împotriva neglijenței din sistemul sanitar. Totodată, acțiunea este și o procesiune comemorativă pentru tânărul de 31 de ani din Satu Mare care a murit vineri (25 noiembrie) noiembrie, la spital.

Acțiunea de protest se va desfășura în intervalul orar 18.00-19.00.

„Dacă nu ai un prieten, o rudenie sau o cunoștință care să fi avut o experiență neplăcută sau tragică la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, ești o minune! Eu încă nu am găsit pe nimeni … Indiferența, indolența, neștiința, lipsa de empatie au dezumanizat acest serviciu atât de vital pentru noi, cetățenii județului Satu Mare. Ieri noapte, un alt om a murit cu semne mari de întrebare planând deasupra tratamentului primit la UPU. Următorii suntem noi, degeaba ne ascundem!

Haideți să le arătăm că ne pasă, că suntem cu ochii pe ei! Că ne-am săturat să ne fie frică să intrăm în instituția care din din banii noștri s-a construit. Haideți să purtăm măști medicale cu mesaje pentru cei care în caz de urgență ar trebui să fie acolo să ne ajute. Dacă nu aveți măști, vă vom da noi. Este totodată o procesiune comemorativă pentru tânărul plecat dintre noi”, scrie pe pagina de Facebook al acțiunii: „Alo, 112 ! Veniți urgent, ne omoară UPU!”.

Dr. Călin Culcean vine cu câteva precizările cu privire la acest protest:

„Acest protest nu este al meu, este al nostru. Eu doar propun câteva reguli de conduită:

1. Fără huiduieli, fluierături și/sau înjurături. Nu că unii nu ar merita-o ci deoarece comemorăm pierderea multor vieți din neglijență, nepăsare sau neștiință. Ultima și cea mai proaspătă e a tânărului anonim.

2. Va trebui să ținem cont de faptul că ambulanțele vor avea nevoie de acces. Vă rog să nu blocați procedurile medicale sub nicio formă!

3. Vom alege un loc unde să punem candele comemorative. Vă rugăm să nu le puneți în locuri cu risc de incendiu.

4. Nu e nevoie să strigăm nimic, mesajele noastre vor fi scrise pe măștile de pe gură. Mesajul unanim este clar: ne-am săturat să tăcem sau să fim reduși la tăcerea veșnică prin neglijență și nepăsare.

5. Vom avea autorizație pentru protest, deci, nu cedați dacă jandarmii sau forțele de ordine vor încerca să ne disperseze.

6. Cu siguranță sunt deja informatori și postaci printre noi. Nu cedați la zvonuri și raămâneți focusați pe motivul nostru comun: NU MAI VREM SĂ MURIM ÎN SPITALE DIN NEGLIJENȚA UNORA!

7. Puteți să dați interviuri, să faceți poze, comentarii, etc. Sunteți direct răspunzători pentru ce declarați sau faceți!

8. Mă bucur să fiu alături de voi”, scrie dr. Călin Culcean pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.