ALDE: Agricultura românească, un vector de creştere economică

alde

Chiar dacă, în ultimul deceniu, în agricultură lucrurile au evoluat mai rapid decât în alte sectoare, o dezvoltare a agriculturii româneşti se poate accelera prin legea irigaţiilor şi cea a cooperativelor. Ambele legi, au fost inițiate și susținute de către ALDE. Motiv pentru care, ALDE dorește să continue pe acest drum care aduce dezvoltare și predictibilitate în agricultură.

Legea cooperativelor

Legea cooperativelor, inițiată de ALDE și adoptată anul acesta, aduce o revoluţie în agricultura românească. O lege inițiată și susținută de ALDE. Legea este o victorie pentru agricultura românească, care va pune bazele unei reforme profunde în lanţul de valorificare a producţiei româneşti, în beneficiul producătorilor şi al consumatorilor.

Această lege este unul dintre cele mai benefice lucruri pentru dezvoltarea producătorilor autohtoni şi pentru facilitarea accesului consumatorilor la produse mai bune şi mai ieftine, precum şi un mod prin care producătorii individuali sunt stimulaţi pentru a se asocia în cooperative.

Pe lângă măsurile şi beneficiile fiscale, cum ar fi scutirea de impozit pe profit timp de 5 ani, până la scutirea impozitului pe venit pentru microîntreprinderile care se asociază la cooperative, legea facilitează, la costuri minime, accesul pentru comercializarea produselor în lanţurile mari de magazine, prin asociere.

Legea irigațiilor

Legea irigaţiilor a fost aprobată în 2015. Specialiștii ALDE au identificat această nevoie pentru infrastructura principală care costă 1 miliard de euro pentru a fi reabilitată şi care va ajunge la 1,7 milioane hectare.

Canalele principale de irigaţii reabilitate, schimbarea pompelor şi bazine de colectare care să deserveasca zone care nu sunt accesibile. Din 2016 până în 2020 se vor aloca 145 milioane euro care vor creşte cu 17% în fiecare an.

ALDE a contribuit la atragerea fondurilor europene în agricultură

ALDE a contribuit, prin ministrul său Daniel Constantin, la atragerea a circa 90% din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pe agricultură. Mult peste ce poate realiza așa-zisul guvern tehnocrat.

Cu ajutorul fondurilor europene atrase prin Ministerul Agriculturii, condus ani la rând de către Daniel Constantin, în România mai există doar 2-300 de mii de hectare care nu sunt lucrate. În anii 2000 erau circa 4 milioane de hectare nelucrate. Acestea sunt date concrete, dragi români.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.