Competiție de streetball fete la Satu Mare

streeball

Sâmbătă, 26 noiembrie, Colegiul Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare, va fi gazda competiţiei de streetball fete (clasele a V-a – XII-a).

Competiţia face parte din proiectul educaţional regional „Educaţie şcolară prin baschet”, aflat la cea de-a VII-a ediţie.

Partenerii din cadrul proiectului sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Primăria municipiului reședință de județ, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare, Serviciul Public de Asistenţă Socială, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi”, Şcoala gimnazială „Mircea Eliade”.

În competiţie s-au înscris 31 de echipe din judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Meciurile se vor desfăşura, pe grupe de vârstă, în sala de sport a Colegiului Naţional „Ioan Slavici”, între orele 09.00 și 16.30.
Câştigătorii fiecărei grupe vor primi medalii şi diplome din partea organizatorilor.

Proiectul regional „Educaţie şcolară prin baschet” cuprinde, în paralel, activităţi educative adresate elevilor, în vederea promovării activităţii sportive ca alternativă de viaţă sănătoasă şi factor de protecţie faţă de coportamentele de risc pentru sănătate.

Parteneriatul cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare implică promovarea, în rândul elevilor, a cunoştintelor privind diferite aspecte ale sanătăţii, punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (sport) şi a conştientizării comportamentelor de risc pentru sănătate.

Cu ocazia „Zilei Naţionale fără Tutun” specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare au realizat o sesiune de informare a elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Ioan Slavici” cu privire la riscurile consumului de tutun asupra sănătăţii şi performanţei fizice.

O altă activitate importantă derulată în completarea proiectului este concursul de eseuri în limba engleză cu tema „Sportul şi Stilul de viaţă” („Sports and Lifestyle”) care se află în desfăşurare până la finele lunii noiembrie.

La această secţiune a proiectului elevi din întreaga ţară se pot înscrie cu lucrări originale, care să reflecte viziunea lor asupra sportului şi a rolului acestuia în dobândirea unui stil de viaţă cu adevărat sănătos. Lucrările vor fi jurizate de către o comisie de profesori de specialitate din cadrul Colegiului Naţional „Ioan Slavici”. Câştigătorii şi participanţii vor primi din partea organizatorilor atât diplome, cât şi broşura cuprinzând publicaţiile elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.