Prefectul despre reportajul celor de la „The Sun”: „Nici nu știu care este până la urmă motivația”

prefect

La începutul ședinței de astăzi, 24 noiembrie, a Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Radu Bud, a declarat că nu își explică motivația celor de la „The Sun” pentru care au realizat și au publicat acel reportaj legat de cazul familiei din Carei. Prefectul a făcut o scurtă trecere în revistă a celor întâmplate și a mulțumit instituțiilor pentru rapiditatea cu care au intervenit.

„Trecând în revistă, marți (22 noiembrie) dimineață a apărut acel reportaj pe presa națională, pe una din televiziunile naționale, pe care personal o consideram că e o televiziune serioasă, care își verifică sursele, dar, mă rog, în asta nu mă bag că nu mă pricep, dar totuși probabil că există reguli la audiovizual și dacă au ceva de remarcat o vor face cu siguranță. Adică, a apărut acel reportaj, făcut iarăși … iarăși de către un reporter din Marea Britanie, sigur a schimbat un pic față de acum trei luni, sau patru luni, când a fost acel așa-zis caz de vânzare de arme pentru teroriști. Zâmbesc acum, dar mi-am dat seama și atunci cât de neprofesionist a fost făcut, iar de data asta cred că a desăvârșit lucrarea … S-a creat o echipă foarte eficientă deoarece în cursul acelei seri am avut deja primele rezultate. Și aici trebuie să remarc în mod absolut, rolul mass-mediei sătmărene care a făcut o notă total discordantă cu cea centrală, ei fiind primii care au sesizat acest fals grosolan”, a declarat prefectul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că nu își explică motivația acestui reportaj, dar totuși a înaintat câteva ipoteze posibile care ar putea sta la baza demersului jurnalistic al englezilor de la „The Sun”.

„Nici nu știu care este până la urmă motivația. Este unul din lucrurile pe care nu le putem spune cu siguranță, care a fost motivația pentru acest articol ? E o variantă economică, concurențială de a elimina pe cineva de pe piață ? Este o variantă. E o variantă cu acel reporter care în urmă cu câteva uni de zile s-a decredibilizat făcând articolul de la Bistrița și Târgu Mureș și acum încerca o mică răzbunare, sau chiar mai mult? Nu știu”, a mai subliniat Radu Bud.

Prefectul spune că cercetările sunt continuate și de către DIICOT. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în acest caz încep să apară câteva aspecte care nici măcar nu puteau fi bănuite.

„Mi-am pus o întrebare legitimă: Ce se întâmplă cu această doamnă care lucrează la domiciliu, dar este pensionată de boală? Din imagini am văzut că este o femeie energică, la o vârstă tânără, cu doi copii îngrijiți. Am aflat de la colegii noștri că copiii sunt la școală și își văd de programul lor normal, nicidecum nu se pune problema de sclavie. Doamna respectivă este pensionată. Mi-am pus o întrebare legitimă: De unde? Din ce motiv s-a pensionat? Are o problemă motrică? Sigur, că atunci nu poate să lucreze în continuare. Are o problemă psihică? Unde a fost ultimul loc de muncă ? Păi la Draxlmaier. Să vedem la Draxlmaier … Nici o zi de concediu de boală. Ori, dumneavoastră știți foarte bine că, pentru ca să te pensionezi e nevoie de vreo 90 de zile de concediu de boală, și abia după acea intri pe celelalte proceduri. Și aicea deocamdată ne-am oprit. Adică nu ne-am oprit, deocamdată atâta știm, dar așteptăm să vedem ce se mai întâmplă”, spune Radu Bud.

2 Comentarii la "Prefectul despre reportajul celor de la „The Sun”: „Nici nu știu care este până la urmă motivația”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.