Florin Gal, condamnat la închisoare cu executare

florin-gal

Fostul Director al Direcției de Sport și Tineret (DJST) Satu Mare, Florin Gal, a ajuns la închisoare după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României a respins ca nefondat apelul împotriva sentinței Curții de Apel Oradea (CAO) din data de 4 decembrie 2014. De asemenea, fratele acestuia, Călin Gal a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.

Sentința a fost pronunțată în data de 22 noiembrie 2016. În cursul zilei de miercuri, 23 noiembrie, Florin Gal a fost încarcerat. Acesta are de executat o pedeapsă de 2 ani și șase luni. Sentința este definitivă.

Dea semenea, instanța „obligă apelanţii intimaţi inculpaţi Gal Florin Gabriel şi Gal Călin Mihai la plata sumei de 1.137,46 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată către martorul Ulici Marius Florin. Obligă apelanţii intimaţi inculpaţi Gal Florin Gabriel şi Gal Călin Mihai la plata sumei de 639,50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată către martora Gyorgy (Mucenica) Ildiko Adel. Obligă apelanţii intimaţi inculpaţi Gal Florin Gabriel şi Gal Călin Mihai la plata sumei de 558,66 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată către martorul Pop Daniel Ovidiu. Obligă apelanţii intimaţi inculpaţi la plata sumei de câte 590 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 260 lei pentru fiecare inculpat, rămân în sarcina statului. Onorariul interpretului de limbă maghiară rămâne în sarcina statului şi se va plăti din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, rămân în sarcina statului”, se arată în sentința Instanței supreme.

Vă reamintim că în perioada 2009-2011, în timp ce au îndeplinit pe rând funcția de director al DJST Satu Mare, frații Gal au efectuat acte de comerț în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, firmă pe care o administrau.

În 2009, Florin Gal a aprobat închirierea Hotelului „Sport” din Satu Mare către această firmă.

La sfârșitul anului 2014, Curtea de Apel Oradea (CAO) l-a condamnat pe Florin Gal la 2 ani și 6 luni de pușcărie iar pe Călin Gal la 2 ani de închisoare.

În urma acestei decizii, frații Gal au atacat sentința data de CAO, la Instanța Supremă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.