Discuții pe tema colindătorilor, în Consiliul Local

colindatori

Tema privind așa-zisul „scandal al colindătorilor” a fost dezbătută și la punctul „Diverse” al ședinței de astăzi, 24 noiembrie a Consiliului Local Satu Mare. Dacă în urmă cu câteva zile primarul Kereskenyi Gabor a declarat că îi așteaptă pe colindători la Târgul de Crăciun de pe Pasajul „Corneliu Coposu”, viceprimarul Adrian Albu se pare că îl contrazice pe edil.

„Vreau să-i asigur pe toți cei care vor dori să vină să respecte Sărbătorile de iarnă și să colinde inclusiv în clădire Primăriei Satu Mare, că eu le stau la dispoziție cu mare plăcere, oricând. Este o opțiune personală și mi se pare normal să respectăm obiceiurile cetățenilor, mai ales că vorbim de copii care probabil că s-ar simți mai bine dacă am face această colindă la căldură”, a declarat Albu.

În luarea de cuvânt, primarul Kereskenyi Gabor a subliniat faptul că nu a închis ușa în fața colindătorilor. Acesta mai spune că, potrivit tradiției, colindătorii umblă din casă în casă, „ori, Primăria nu este casa mea”, a declarat edilul.

„Eram ferm convins că va fi un subiect în această ședință de consiliu, problematica colinzii. Vreau să fac câteva precizări, aici în fața Consiliului Local vis-a-vis de acest subiect. Consider, așa cum am precizat și pe Facebook: Nu cred că am închis ușa în fața colindătorilor, și dimpotrivă, am deschis-o larg în fața tuturor copiilor, de la toate grădinițele și școlile din municipiul Satu Mare. Nu cred că la Viena, colindătorii vin la biroul primarului, cred că merg la Târgul de Crăciun. Sunt și eu creștin și știu că potrivit tradiției, colindătrorii sunt așteptați, și merg, din casă în casă. Ori Primăria nu este casa mea. Eu aici sunt un simplu slujbaș al cetățenilor. E problema domnului Albu, dacă vrea. Am citit și amenințările doamnei Papici, că o să vină și o să împodobească bradul. Este foarte bine să facă acest lucru. Cred că în timpul liber poate să facă, pentru că slujba de manager al spitalului este full-time. Poate eu greșesc, dar cred că acolo sunt destule probleme cu care ar trebui să se ocupe”, spune primarul Kerekenyi Gabor.

3 Comentarii la "Discuții pe tema colindătorilor, în Consiliul Local"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.