Liceenii, învățați cum să se ferească de droguri

foto-3

În luna noiembrie, Poliţia Română a intensificat activităţile de prevenire a consumului şi traficului de droguri în cadrul campaniei ,,Luna Antidrog”. În acest context acţionează şi poliţiştii sătmăreni, aceştia desfăşurând o serie de activităţi antidrog în şcoli gimnaziale şi licee în această perioadă.

Astfel, marţi, 22 noiembrie, specialişti din cadrul Poliţiei (inspector principal Hrihorişan Felicia) şi Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog (Tămăşan Irina şi Boca Ştefania) s-au aflat în mijlocul elevilor de gimnaziu ai Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” din Turţ.

Peste 135 de elevi din Turţ şi Gherţa Mare au aflat din discuţiile purtate cu specialiştii despre implicaţiile consumului de droguri, de la drogurile legale şi aparent mai puţin ofensive cum sunt alcoolul, tutunul, medicamentele, substanţele volatile şi până la drogurile ilegale, cele care se comercializează doar pe piaţa neagră.

Subiectul a fost primit cu interes de elevi, aceştia implicându-se activ în discuţii şi cerând lămuriri acolo unde informaţiile pe care le aveau erau neclare.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul săptămânii ,,Şcoala Altfel” şi au fost coordonate de consilierul educativ Crina Leş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.