Ce spune Pataki Csaba despre șoseaua de centură a municipiului Satu Mare

sosea

În vederea construirii șoselei de ocolire a municipiului Satu Mare vor fi expropriați aproximativ un milion de metri pătrați de teren, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Pataki Csaba, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc azi, 22 noiembrie. Acesta a fost însoțit de primarul municipiului reședință de județ, Kereskenyi Gabor.

„Este vorba despre aproximativ un milion de metri pătrați care trebuie expropriați. Hotărârea de Guvern este deja pe circuit. Ieri (luni, 21 noiembrie) am discutat cu domnul secretar de stat Boloș Marcel de la Ministerul Transporturilor. După aprobarea Hotărârii de Guvern privind exproprierile pentru tronson, se poate da ordinul de începere. Alte informații, sau alte interpretări, sunt speculații. Contract de execuție este. De asemenea, este asigurată finanțarea prin actele normative, deci așteptăm să fie aprobată ultima Hotărâre de Guvern și apoi se poate da ordinul de începere a lucrărilor” a declarat președintele CJ, Pataki Csaba.

În luarea de cuvânt, Kereskenyi Gabor, a dat asigurări că municipalitatea își va da tot concursul pentru ca lucrările să se finalizeze cât mai repede.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 13,572 km. Proiectul prevede un tronson de 5,6 km cu două benzi, cu o lățime de 10 metri, și unul de 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri.

Totodată, se vor construi și două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în decurs de un an de la începerea lucrărilor.

Centura municipiului Satu Mare își va începe traseul din DN 19A, de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

La această intersecţie va fi amenajat un pasaj superior și o intersecţie la nivel.

În proiectul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare este prevăzut și un pod cu lungimea de 640,85 metri care va traversa râul Someş, după care drumul va intersecta DN 19A (aici va fi amenajată o intersecție de tip girație).

Guvernul a alocat suma de 460.152.000 lei pentru primul an și 270.249.000 lei pentru cel de-al doilea an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.