Scriitori sătmăreni, în vizită la București

scriitori1

scriitori2

scriitori3

Vineri 18 noiembrie, începând cu ora 18.30 a avut loc o serată literară la sediul Organizației Municipale București a Uniunii Ucrainenilor din Romania la care au participat din partea Cenaclului „Cronograf” Loredana Știrbu și Robert Laszlo, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Bogdan Roștaș președintele Cenaclului „Alfazet” și Liuba Horvath secretar general al Uniunii Ucrainenilor din România, șefa Secției de Artă a Muzeului Județean Satu Mare.

Gazdele evenimentului au fost scriitorul Mihai Hafia Traistă, vicepreședinte al Uniunii Ucrainenilor din România precum și oameni de cultură ucraineni și români cum ar fi poetul Dan Ioan Marta, Nicu Nicușor,Vasilescu Mihail Daniel, etc.

Situat în Piața Romană, sediul Organizației Municipale București a Uniunii Ucrainenilor din Romania, este un loc care amintește de fastul locuințelor unor elite demult apuse. Extrem de ospitalieri și deschiși ucrainenii au cântat, recitat și citit din creațiile lor dar au apreciat și creațiile scriitorilor sătmăreni.

Sâmbătă 20 noiembrie, poetul sătmărean, Robert Laszlo și-a prezentat cel mai recent volum de versuri „Aripi de lut” la Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus”, eveniment ce a avut loc la Romexpo.

Excelența Sa, ambasador la Convenția ONU George Călin a făcut prezentarea cărții, iar directoarea editurii clujene „Ecou Transilvan”, Nadia Baciu a făcut o scurtă prezentare autorului.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Mircea Sântimbreanu” în fața unui auditoriu numeros, plăcut impresionat de versurile citite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.