20 noiembrie – Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație

politisti1

politisti2

politisti3

politisti4

Polițiștii sătmăreni au desfășurat astăzi, 20 noiembrie, acțiuni de sensibilizare a participanților la trafic în a respecta normele rutiere, cu prilejul „Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație”.

Prin Rezoluția ONU privind ameliorarea siguranței rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, s-a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată „Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulație”.

În această zi, instituții ale statului, printre care și Poliția Română, sunt chemate să promoveze atenția în trafic. Activitățile care se desfășoară cu acest prilej, atât la nivel național, cât și mondial, urmăresc conștientizarea impactului social și al costurilor pe care le presupun accidentele rutiere, subliniind, în special, riscurile la care sunt expuși conducătorii tineri și promovarea acțiunilor legate de factori cheie, inclusiv conducerea sub influența alcoolului, depășirea vitezei legale impuse pe un anumit sector de drum public, depășirea neregulamentară sau neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor care au acest drept, nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță și căștile de protecție, precum și chestiuni legate de infrastructura rutieră.

Rezonând cu prevederile directivei, polițiștii rutieri sătmăreni au distribuit participanților la trafic din Satu Mare și Carei, 100 de veste reflectorizante, însoțite de un flyere informativ–preventive, având drept scop sensibilizarea tuturor cu privire la respectarea normelor rutiere în circulația pe drumurile publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.