Echipa ALDE Satu Mare: „Vrem să redăm România românilor!”

alde

ALDE este adevăratul continuator și promotor al liberalismului în România. Așa cum principiul economic de bază al Brătienilor era „prin noi înșine”, așa ALDE vrea să „redea România românilor”.

ALDE vrea să protejeze interesele economice ale României printr-un program adaptat actualelor realități naționale și internaționale. Realitatea dezastruasă este aceia că, în ultimul sfert de secol de democrație originală, din Patrimoniul Național au dispărut capacități de producție în valoare de peste 100 de miliarde de euro, fie că vorbim de combinate industriale, instalații industriale și agricole sau fabrici.

Statul român a pierdut puterea de decizie a circa 80% din potențialul economico-financiar al țării, astfel că, principalele sectoare sunt deja controlate de mari companii din Uniunea Europeană. Cine sunt „salvatorii” României?

Piața energiei electrice este controlată de italienii de la ENEL; Piața telefoniei fixe a fost controlată de grecii de la OTE; Petrom-ul a fost cumpărat de austriecii de la OMW, acuzați că nu au respectat ințelegerile asumate în procesul de privatizare; în ceea ce privește industria cimentului – trei firme dețin monopolul în România (Holcim – Elveția, Heidelber Cement – Germania și Lafarge – Franța); Sistemul de distribuție al gazelor naturale este controlat de două companii, acestea fiind: E.ON Ruhrgaz- care a cumpărat Distrigaz-Nord și Gaz de France – care a cumpărat Distrigaz – Sud.

Din păcate, exemplele ar putea continua! Unde s-au dus banii din „privatizări”? Aceștia au fost utilizați exclusiv pentru plața datoriei publice interne. Foarte curând se va ajunge la situația în care statul român nu va mai dispune de resurse care să asigure dezvoltarea României spre standarde europene, românii devenind prizonierii imprumuturilor externe.

ALDE are curajul să spuna lucrurilor pe nume. Firmele românești sunt adevăratul contribuitor la bugetul de stat! Prin urmare, în acest moment, 28% din capitalui din România este românesc, aceste firme producând 70% din veniturile statului român. La polul opus, 72% din capitalul din România este străin, acesta din urmă producând doar 30% din veniturile la stat.

Care este angajamentul echipei ALDE?!

„Echipa ALDE vrea să schimbe lucrurile. Vrem să recuperăm România, apoi să o redăm românilor! ALDE a înțeles ce înseamnă să protejăm România. Înseamnă să îi recuperezi capacitățile de producție și să le pui în slujba țării, a intereselor statului român, al românilor”, au declarat Marcela Papici și Ovidiu Silaghi, candidații ALDE pentru Senatul României și Camera Deputaților.

3 Comentarii la "Echipa ALDE Satu Mare: „Vrem să redăm România românilor!”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.