Condiții inumane de călătorie pe linia 14 mai – Auchan Satu Mare

microbus4 microbus3 microbus2 microbus1

Un cititor revoltat ne-a contactat pentru a ne relata condițiile în care a circulat azi (19 noiembrie) cu microbusul care circulă pe linia14 mai – Auchan.

” A fost ingrozitor. Te sufocai pe bus. În total eram 45 de pasageri. Vi se pare normal ca 45 de pasageri sa fim intr-un bus în care încap 20 de persoane? Lumea era revoltata. Ajungând la Burdea domnul sofer a vrut să mai ia pasageri numai ca pur și simplu nu mai încăpeam. Lumea era revoltata si îi zicea șoferului să nu mai ia pe nimeni, o mămica era cu o fetiță de 7-8 ani, am auzit fetița spunând: “Mami mă simt rău”. Domnul sofer nu a vrut nici măcar să deschida geamul ca să intre aer. Ne simțeam ca niște animale puse intr-un cotet mic. Îi rog pe cei de la Transurban să ia masuri și să-i învețe pe șoferi câte persoane pot urca pe acest bus” ne-a spus cititorul nostru.

Am luat legătura cu directorul Transurban Satu Mare, Ionuț Bujor, pentru a afla părerea domniei sale despre acest subiect. Iată ce ne-a declarat:

Cursa de Auchan e o cursa speciala, fiind platita de Auchan. Nu face parte din programul de transport municipal. Problema e ca fiind o linie gratuita pentru clientii Auchan, este folosita si de catre cetatenii municipiului in scopul transportului personal. Soferii nostri sunt instruiti sa imbarce calatori in statiile desemnate si sa ii debarce la Auchan, iar la retur imbarca clientii Auchan si ii debarca in statiile desemnate. Pana acum Transurban nu a avut nicio sesizare din care sa reiasa faptul ca acea linie e supraincarcata, si mai mult decat atat, Auchan este societatea care decide daca doreste sau nu sa mareasca pe acea linie capacitatea de transport.
Voi verifica cele sesizate pentru a lua masurile necesare în cazul unei astfel de situatii.
Transurban are deschise o serie de canale de comunicare, tocmai pentru a putea interactiona cat mai usor cu clientii. Pe aceasta cale reamintesc faptul ca orice sesizare este tratata cu maxima seriozitate si depunem toate eforturile pentru a imbunatati calitatea serviciului de transport public local.” a spus Bujor.

Reprezentanții Auchan Satu Mare nu au putut fi contactați până la publicarea acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.