Zeci de kilograme de carne, confiscate

carne

Zeci de kilograme de carne confiscate și amenzi de peste 7.000 de lei au fost aplicate marți, 15 noiembrie, într-o acțiune a polițiștilor din Valea Vinului și a inspectorilor DSVSA Satu Mare.

În baza Planului național care se derulează în aceste zile pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare și de origine animală, provenite din importuri și achiziții intracomunitare sau a căror provenienţă nu este stabilită, desfăşurate în pieţe, târguri, oboare şi zona adiacentă acestora, au fost derulate verificări la societăți comerciale care oferă servicii de vânzare cu amănuntul, în comunele arondate Secției Rurale Valea Vinului.

Nereguli referitoare la depozitarea în condiții corespunzătoare a cărnii au fost identificate la magazine din Pomi, Borlești, Valea Vinului Culciu Mare și Ambud.

La un magazin din Poiana Codrului se vindeau produse de panificație expirate iar la o societate comercială din Bârsău au fost oferite spre vânzare legume pentru care nu existau documente de proveniență.

Acte de proveniență nu a putut prezenta nici administratorul unei societăți comerciale din Pomi pentru produsele din alcool pe care le comercializa.

Împreună cu inspectorii DSVSA Satu Mare, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.300 lei și au ridicat în vederea confiscării 85 de kg de carne, 46 kg legume, produse din alcool și de patiserie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.