Șef de la Finanțe, trimis în judecată

judecata

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş, au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gheorghe Mocan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că fapta lui Gheorghe Mocan, care, cu ştiinţă şi prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, în calitate de şef al Administraţiei Finanţelor Publice Negreşti-Oaş, prin încălcarea dispoziţiilor art. 159 şi art. 160 alin.2 din OUG 92/2003, a încuviinţat vânzarea bunurilor societăţii SC Tricotaje SRL Negreşti-Oaş către SC Bobu Prest la o valoare diminuată a acestora deşi societatea cumpărătoare avea datorii la bugetul de stat, prin aceasta a cauzat un prejudiciu în cuantum de 238.631 de lei.

La instrumentarea dosarului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei din oraș care au efectuat acte de urmărire penală sub supravegherea procurorului.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, la Judecătoria Negreşti-Oaş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.