Dominik are nevoie de ajutorul nostru

dominik

Asociația „Împreună” (Egymásért) din Carei va organiza duminică, 20 noiembrie, de la ora 16.00, un eveniment caritabil, cu scopul de a veni în ajutorul lui Dominik, un copilaș de 14 luni care suferă de atrezie esofagiană, o boală extrem de rară. Acțiunea intitulată „LOVE DOMINIK” se va desfășura pe platoul din fața Monumentului din Carei.

„Toți oamenii de suflet, sunt așteptați duminică 20 noiembrie de la ora 16.00, pe platoul din fata Monumentului din Carei, unde se va scrie din lumânări afirmația „Love Dominik”. Aceste lumânări vor putea fi cumpărate de cei prezenti, cu 50 de bani bucata. Veți putea servi un meniu special, pâine cu untură și ceai la 1 leu porția. Suma provenită din vânzarea lumânărilor și a porției de pâine cu untură și ceai va fi donată pentru a-l ajuta pe Dominik copilul de 14 luni să trăiască. De la ora 18.00 cei prezenți ne vom ruga sub îndrumarea dl. protopop greco-catolic Radu Filip și a preotului reformat István Tolnay. Pe parcursul evenimentului cei prezenți se vor putea bucura de un program artistic pentru toate gusturile. „Love Dominik”” În caz de vreme nefavorabilă (ploi, ninsori) evenimentul se amân”, este anunțul postat pe internet de către organizatorii evenimentului.

Dominik, este un băiețel de 14 luni din Carei, care are nevoie de ajutorul nostru. Copilul s-a născut cu o boală extrem de rară, numită atrezie esofagiană.

Până la vârsta de două luni, copilul a fost internat la un spital din Cluj-Napoca unde a suferit cinci intervenții chirurgicale. Problema nu s-a rezolvat, astfel că, cu câteva săptămâni în urmă micuțul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, de această dată la Debrețin (Ungaria).

Cei care doresc să ajute familia o pot face în contul bancar:

Tasi Iosif Ștefan – RO 39BRDE310SV57798283100 – suma reprezintă: donație Dominik, sau pe conturile ASIEE în lei sau euro.

Cont LEI:

UniCredit Bank

IBAN:RO59BACX0000001175502000

Titular de cont: ASOC ÎMPREUNĂ EGYMASERT EGYESULET.

Cont EURO:

UniCredit Bank

IBAN:RO32BACX0000001175502001

Titular de cont: ASOC ÎMPREUNĂ EGYMASERT EGYESULET.

Atrezia esofagiană este o malformație congenitală care apare la unul din 3.000 de nou născuți. În cazul acestei malformații esofagul (tubul care unește faringele cu stomacul) nu este un tub continuu, ci este întrerupt.

Suspiciunea este adesea dată de imposibilitatea de a hrăni copilul. O radiografie a toracelui și a abdomenului superior arată un capăt esofagian superior mărit plin cu aer.

Alte malformații ale inimii, rinichilor, scheletului și anusului ce pot însoți atrezia de esofag, se găsesc în 30% din cazuri și trebuie să fie diagnosticate sau eliminate prin evaluare clinică, ecocardiografie, radiografie abdominală cu ultrasunete și radiografii cu raze X.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.