Se închid Porțile Milostivirii în Catedrala Romano-Catolică. Vezi detalii

catolici1

catolici2

La Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare episcopul Eugen Schönberger a deschis Poarta Sfântă pe 13 decembrie anul trecut. În Dieceză s-au mai deschis astfel de porți în Carei – Biserica Sfântul Iosif de Calasanz, Baia Mare – Biserica Sfânta Treime și Sighetu Marmației – Biserica Sfântul Carol Boromeu.

Papa Francisc a îndemnat catolicii din întreaga lume la deschiderea unor astfel de porți, în bula papală Misericordiae vultus: „Stabilesc ca în fiecare Biserică particulară, în catedrala care este Biserica Mamă pentru toţi credincioşii, sau în con-catedrală sau într-o biserică cu semnificaţie specială, să se deschidă pe timpul întregului An Sfânt o Poartă a Milostivirii la fel ca la Roma. La alegerea Ordinariului, ea va putea să fie deschisă şi în sanctuare, ţinte ale atâtor pelerini, care în aceste locuri sacre adesea sunt atinşi în inimă de har şi găsesc calea convertirii. Apoi, fiecare Biserică particulară va fi implicată direct să trăiască acest An Sfânt ca un moment extraordinar de har şi de reînnoire spirituală. De aceea, Jubileul va fi celebrat la Roma precum şi în Bisericile particulare ca semn vizibil al comuniunii întregii Biserici”.

Papa Francisc conferise indulgenţa plenară pentru cei care trec prin Porțile Sfinte – bineînțeles cu condiția să se spovedească, să se împărtășească, să recite rugăciunile Tatăl nostru, Bucură-te Maria și Crezul după intenția Papei.

Cu apropierea încheierii Anului Milostivirii, în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare, în data de 13 noiembrie se închid Porțile Sfinte. În Catedrală, duminică, la finalul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, episcopul Eugen Schönberger va închide Poarta milostivirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.