Aurelia Fedorca: „Avem o echipă puternică și unită”

psd

Conducerea PSD Satu Mare, împreună cu candidații formațiunii politice pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie au susținut azi (11 noiembrie) prima conferință de presă din cadrul campaniei electorale pentru scrutinul din iarna acestui an.

Alături de Aurelia Fedorca, președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, la întâlnirea cu jurnaliștii au participat și candidatul social-democrat pentru Senatul României, Gabriel Leș, candidații la Camera Deputaților Ioana Bran și Octavian Petric, președintele interimar al Organizației Municipal a PSD Satu Mare, Radu Roca, dar și alți membrii ai formațiunii politice.

„Ne aflăm la începutul unei campanii electorale care se anunță grea, dar pe care o dorim să fie una constructivă. Echipa de candidați PSD va aborda această campanie electorală într-o manieră pozitivă și nu vom intra în dispute cu adversarii noștri politici. Intenția noastră este să ajungem cu programul de guvernare cu care PSD vine în fața românilor în fiecare casă, să le explicăm oamenilor ce vrem să facem pentru ei și cum vedem dezvoltarea țării în viitor. Candidații noștri au avut deja întâlniri cu mii de sătmăreni în perioada precampaniei și au fost primiți foarte bine de oameni. Avem speranța că scorul pe care ni l-am propus pentru aceste alegeri, doi deputați și un senator, este unul realist. Avem o echipă puternică și unită, ne-am mobilizat activul pentru campania electorală și am convingerea că la finalul acestei luni sătmărenii vor putea face diferența”, a declarat Aurelia Fedorca.

Candidatul PSD Satu Mare la Camera Deputaților, Ioana Bran, a subliniat cât de important este ca oamenii să înțeleagă că au un viitor aici acasă, în România.

„Am avut multe întâlniri cu sătmărenii în aceste zile și mă bucură că mesajul nostru este înțeles bine de sătmăreni. Ne-am întâlnit și cu mulți tineri, care ne-au spus ceea ce știam: că și-au pierdut încrederea că clasa politică ar avea soluții pentru ei, ca să-și poată croi o viață aici, acasă. Misiunea noastră este să-i convingem că au un viitor acasă, iar noi venim cu soluții pentru ca tinerii să aibă aici un loc de muncă bine plătit, să îşi facă o casă, să îşi întemeieze o familie şi să se alăture clasei de mijloc”, a subliniat Ioana Bran.

Candidatul PSD Satu Mare la Camera Deputaților a vorbit și despre principalele politici pentru tineri: posibilitatea contractării unui credit garantat de stat în proporţie de 80%, în valoare de 40.000 de lei (pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achiziţionarea unei locuinţe), a cărui dobândă va fi subvenţionată integral de stat; eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe lună și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru tinerii cu salarii de peste 2.000 de lei; eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii care au un PFA şi care înregistrează venituri independente nete anuale mai mici de 24.000 de lei. Eliminarea obligaţiei de achitare a CAS-ului şi CASS-ului pentru tinerii care desfășoară activităţi independente; acordarea unei subvenţii de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil parte a unei familii cu venituri de sub 5.000 de lei pe lună; TVA pentru vânzarea/cumpărarea de locuințe va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pentru transferul de proprietăți va fi eliminat pentru sume mai mici de 450.000 lei.

La rândul său, deputatul Octavian Petric, candidatul PSD Satu Mare pentru un nou mandat de parlamentar a subliniat faptul că este mulțumit de realizările sale din primul mandat și că vine cu fruntea sus în fața alegătorilor.

„Vreau să vă spun că personal vin în fața sătmărenilor cu fruntea sus, la încheierea celor 4 ani de mandat. În urmă cu 4 ani am promis că voi lupta pentru 4 proiecte importante pentru județul Satu Mare, pe care le-am realizat cu succes: 1 – sediul Primăriei Tășnad – construit, 2 – DN 19 Livada – Negrești-Oaș – reabilitat, 3 – Am spus că avem nevoie de al treilea pod și am făcut demersuri pentru alocarea sumelor necesare – acum licitația pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod a fost adjudecată, 4 – Pentru centura municipiului Satu Mare am depus amendamente și s-au alocat 20 milioane de lei, există finanțare dar, din păcate, autoritățile locale nu găsesc soluții pentru exproprieri”, spune Petric.

„Pentru că s-a vorbit mult despre salariile din educație și sănătate în aceste zile, vreau să precizez că PSD are cuprins în programul de guvernare și majorarea salariilor bugetarilor cu 50% și că susținem legea salarizării unitare. A existat o lege negociată anul trecut de Guvernul Ponta, agreate de sindicate, dar nu a mai fost aplicată. De asemenea, în programul de guvernare am prevăzut o creștere a salariului minim și o creștere a punctului de pensie. PSD propune prin programul de guvernare creșterea salariului minim la 1400 lei în 2017 și până la 1750 lei în 2020, concomitent cu creșterea salariului mediu la 3100 în 2017 și la 3.950 în 2020. Creșterea punctului de pensie la 1000 lei în 2017 ajungând la 1400 lei în 2020”, spune Gabriel Leș.

De asemenea, Radu Roca, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Satu Mare a declarat că în municipiu se va face campanie din casă în casă, din bloc în bloc și din ușă în ușă.

„Ne-am făcut deja un program pe zile și ore și ne dorim ca mesajul nostru să ajungă la toți sătmărenii. Să le spunem că fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a îşi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică”, a declarat Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.