Sătmăreni, implicați în mafia furturilor din bancomate. Acționau în Franța, Belgia și SUA

bani

În cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare pe raza judetelor: Arad, Oradea, Cluj, Mureş şi a municipiilor Craiova şi Satu Mare, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate telefoane mobile, calculatoare, medii optice de stocare, precum și suma de 40500 euro și 11.500 USD. De asemenea, pe raza județului Cluj a fost identificat un laborator destinat producerii de echipamente de skimming. Grupul infracțional fura bani din bancomate.

Membrii grupării în care erau implicați și persoane din Satu Mare își desfășurau activitatea în Belgia, Franța și SUA.

Azi, 10 noiembrie, procurorii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: George Arnăutu, Emil Bârcea, Ioan Mircea Bere, Radu Nicolae Bucin, Ionel Laurențiu Musteață, Ovidiu-Gabriel Musteață și şi Dumitru Petru Ungur.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2015, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat specializat în confecţionarea şi deţinerea de echipamente (dispozitive de tip skimming) hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică.

Membrii grupului infracţional organizat s-au deplasat în diverse state din Europa (Franța și Belgia) pentru a monta dispozitivele de skimming la terminale pentru efectuarea plățiilor cu mijloace de plată electronică existente în stațiile de alimentare cu combustibil, în vederea copierii datelor confidenţiale de pe banda magnetică a cardurilor bancare. Ulterior, după falsificarea unor instrumente de plată electronică, aceştia au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Dispozitivele confecţionate au fost exploatate în perioada 2015-2016 în Franța, Belgia și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, iar datele astfel obţinute au fost valorificate prin efectuarea unor operaţiuni frauduloase pe teritoriul SUA, Taiwan, Nepal şi Filipine.

În urma investigatiilor efectuate au fost identificate un număr de 47 de persoane implicate în aceste activități.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, procurorii DIICOT au dispus faţă de alţi șase inculpaţi, cercetaţi în prezenta cauză, măsura preventivă a controlului judiciar.

La percheziții au participat și luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliției Române, precum și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din București, Mureș, Arad, Cluj, Oradea, Satu Mare, Craiova și Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.