Răsturnare de situație în cazul crimei de la Micula. Ce au decis magistrații orădeni

criminalii

Răsturnare de sitație în cazul crimei de la Micula, în care Ileana Nagy, o bătrână de 81 de ani, a fost ucisă de către patru tineri. După ce Tribunalul Satu Mare i-a condamnat pe cei patru inculpați la pedeapsa cu închisoarea, în ședința de marți, 8 noiembrie 2016, magistrații Curții de Apel Oradea au desființat în totalitate sentința dată instanța sătmăreană.

Mai mult decât atât, CAO a dispus rejudecarea cauzei de către Tribunalul Satu Mare.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. b Cod de procedură penală, admite apelurile declarate de inculpaţii Lingurar Bela, Varga Cristian, Lakatos Giani şi Toma Lajos Miklos împotriva sentinţei penale nr. 144/05.10.2016 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, pe care o desfiinţează în totalitate şi dispune rejudecarea cauzei de către Tribunalul Satu Mare, ţinând cont de considerentele prezentei decizii. În baza art 424 alineat 2 rap la art 399 alineat 1 Cod de procedură penală, menţine ca legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpaţilor Lingurar Bela, Varga Cristian, Lakatos Giani şi Toma Lajos Miklos. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.11.2016”, se arată în Hotărârea nr. 763 din 08.11.2016 a CAO.

Potrivit deciziei Tribunalului Satu Mare Lingurar Bela, Toma Lajos Miklos și Lakatos Giani au fost condamnați la câte 18 ani de pușcărie, iar Cristian Varga la 12 ani de închsoare. Însă inculpații au atacat cu apel sentința instanței sătmărene, astfel că dosarul acestora a ajuns pe masa magistraților CAO.

La data de 26 septembrie 2015, o femeie de 81 de ani din Micula a fost găsită fără suflare în propria casă. Pe corpul femeii anchetatorii au descoperit urme de violență.
La acea vreme, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a declarat că bătrâna a fost desfigurată complet de către criminali, cu un par și o coadă de mătură. În urma loviturilor primite, Ileana Nagy a avut craniul fracturat. Bătrâna a murit în chinuri groaznice, fiind bătută până ce și-a dat ultima suflare.
După ce au ucis-o pe femeie, criminalii au răvășit casa, după care au plecat fără a lua mare lucru.

Un Comentariu la "Răsturnare de situație în cazul crimei de la Micula. Ce au decis magistrații orădeni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.