Kereskenyi Gabor: „Suntem pregătiți pentru perioada de iarnă” (Video)

deszapezire1

deszapezire2

deszapezire3

Primăria municipiului Satu Mare, împreună cu SC Florisal SA sunt pregătite să intervină în cazul ninsorilor abundente, a declarat Kereskenyi Gabor, primarul municipiului reședință de județ, în cadrul unei vizite făcute azi la baza unde societatea comercială își ține utilajele.

Alături de primar, la întâlnirea cu jurnaliștii au participat și consilierul municipal Magyar Lorand, respectiv administratorul SC Florisal SA, Vasile Pușcaș.

„Suntem pregătiți pentru perioada de iarnă. Consider de-a dreptul caraghioase acele declarații a unor primari care spun pe timp de iarnă, după ce ninge, că nu am fost pregătiți. Noi avem un contract cadru cu un operator care prestează acest serviciu public. Structura orașului, bineînțeles, și străzile înguste unde sunt parcate autovehicule nu ne va permite intrarea și acționarea la fiecare străduță dar vă asigur că, toate arterele principale, toate drumurile de acces principale din municipiu, și infrastructura rutieră majoră din municipiul Satu Mare vor fi deszăpezite în cazul în care trebuie să intervenim”, spune Kereskenyi Gabor.

În luarea de cuvânt, Vasile Pușcaș a declarat că societatea pe care o administrează este pregătită să intervină pentru deszăpezire. În acest sens, firma are pregătite: 16 utilaje cu lamă; nouă sărărițe; două utilaje cu soluție; 55 de persoane care lucrează pe utilaje și alți 55 de muncitori pe parte de curățire manuală.

În ceea ce privește materialele antiderapante, în prezent societatea are în stoc 500 de tone de sare, 36 de tone de clorură de magneziu, respectiv nisip.

Referitor la valoarea serviciilor de deszăpezire, primarul spune că în momentul de față nu se poate spune o anumită sumă „deoarece asta depinde și de iarna care ne așteaptă. În general pot să vă spun că în anii în care este o iarnă mai puțin grea aceste servicii publice costă în jur de 800.000 de lei, iar dacă va fi o iarnă mai grea, cu mai multă zăpadă, atunci în jur de 3 milioane de lei”.

3 Comentarii la "Kereskenyi Gabor: „Suntem pregătiți pentru perioada de iarnă” (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.