Kereskenyi Gabor: „Semnăm contractul pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste Someș” (Video)

podulO firmă din Cluj-Napoca va întocmi proiectul tehnic pentru cel de-al treilea pod peste râul Someș, ce va fi amplasat pe strada Ștrandului. Valoarea proiectului este de 780.000 de lei. Anunțul a fost făcut azi, 9 noiembrie, de către primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

„În data de 17 noiembrie va fi un moment istoric în municipiul Satu Mare, pentru că la această dată semnăm contractul pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste Someș. Nu am promis în campania de primăvară pod, dar am făcut pași importanți ca să avem proiect tehnic, pentru că având acest document important vom putea să solicităm finanțare și de la Guvernul României. Câștigătorul licitației pentru proiectul tehnic este firma NV Construct Cluj și s-a adjudecat această lucrare pentru suma de 780.000 de lei, iar această societate va avea la dispoziție șase luni să facă proiectul tehnic pentru podul peste râul Someș, amplasament strada Ștrandului”, a declarat primarul.
Edilul mai spune că municipalitatea va putea să co-finanțeze din bugertul local 20-30% din valoarea lucrărilor de execuție a podului.

„În momentul de față, estimăm execuția podului la 80-85 de milioane de lei plus TVA. Bineînțeles, știți cu toții că nu suntem în stare ca să finanțăm această investiție totalmente din bugetul local, dar căutăm soluții, paralel cu execuția proiectului tehnic ca să lansăm imediat licitația pentru execuția acestor lucrări … După ce vom avea proiectul tehnic și vom identifica măcar o parte din sursele de finanțare vom lansa licitația. Depinde și de procedura de licitație. Știți foarte bine că nu avem nici în momentul de față contract pentru întreținerea drumurilor. Deci, dacă vin iară niște mastodonți și se contestă între ei și ajungem în instanță, e foarte greu de estimat când o să putem să ne apucăm. Noi facem, însă, tot posibilul să demarăm această investiție”, spune Kereskenyi.

Primarul mai spune că trebuie făcute și câteva exproprieri în zona străzii Ștrandului, însă cel mai important, în momentul de față, este semnarea proiectului tehnic.

Un Comentariu la "Kereskenyi Gabor: „Semnăm contractul pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste Someș” (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.