Conducerea Wizz Air, mulțumită de primele curse de la Satu Mare. Ce spune Tamara Vallois

wizz-air_satu_mare_2

conf-wizz-air

Sunt șanse ca operatorul aerian Wizz Air să aducă noi curse la Satu Mare, a declarat Tamara Vallois, șefa Serviciului de comunicare din cadrul companiei, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc azi, 4 noiembrie.

La întâlnirea cu jurnaliștii, alături de Tamara Vallois, au participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, respectiv directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete.

În luarea de cuvânt, Pataki Csaba a declarat că vor mai fi și alte curse internaționale de la Satu Mare, afirmație subliniată apoi și de Tamara Vallois.

„Dacă ne uităm la istoria Wizz Air, întotdeauna au avut mai multe curse internaționale de pe diferite aeroporturi, deși au început cu câte una”, a declarat Pataki Csaba.
Tamara Vallois a subliniat faptul că, conducerea companiei aeriene este mulțumită de primele curse de la Satu Mare.

„La primul zbor, am avut 160 de pasageri de la Londra la Satu Mare și 171 la retur. Suntem optimiști pentru viitor. Pentru zborul de astăzi (vineri, 4 noiembrie) avem 166 de pasageri către Londra și 158 înapoi, spre Satu Mare. Acest fenomen va îmbunătății relațiile de afaceri și dă posibilitatea sătmărenilor să călătorească spre capitalele Europei. Ne dorim ca pentru Satu Mare să fie alocat un avion mai mare, A 321, cu 230 de locuri”, a declarat Tamara Vallois.

Totodată, șeful CJ a subliniat faptul contractul cu Wizz Air este pe o perioadă de trei ani și că se poate deja vedea cum primele zboruri au intensificat activitatea pe Aeroportul din Satu Mare.

„Aeroportul Satu Mare poate primi orice aeronavă și încercăm să-l umplem de viață. Cel mai îmbucurător lucru este că avioanele au un grad de ocupare suficient, iar aceste curse vor crea locuri de muncă în activități conexe cum ar fi turism și servicii”, spune Pataki.

În prezent, Wizz Air are 3.000 de angajați, 460 de rute către 138 de destinații din 38 de țări și dispune de o flotă alcătuită din 73 de aeronave.

În România, Wizz Air operează pe zece aeroporturi. Tamara Vallois a mai subliniat și faptul că, în acest moment, cota de piață în România a companiei este de 30%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.