Elevi, în vizită la Penitenciar

penitenciar1

Azi, 2 noiembrie, elevi ai Colegiului Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii „Ion I. C. Brătianu” au efectuat o vizită la Penitenciarul Satu Mare în cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel”.

Șeful Biroului Educaţie din cadrul penitenciarului le-a prezentat elevilor istoricul instituţiei, capela unde se derulează activităţile religioase, sala de sport şi secţiile de deţinere.

Elevii au avut posibilitatea să vadă care sunt condiţiile pe care unitatea de detenţie le asigură pentru persoanele private de libertate. Activitatea a continuat într-unul din cluburile instituţiei care funcţionează ca bibliotecă şi sală de clasă pentru deţinuţii cuprinşi în procesul de şcolarizare. S-a amenajat şi o miniexpoziţie alcătuită din lucrări confecţionate de către deţinuţi în cadrul atelierelor ocupaţionale.

Doi deţinuţi închişi pentru trafic şi consum de etnobotanice şi conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului şi-au prezentat în faţa elevilor viaţa şi faptele pentru care sunt condamnaţi.

La finalul activităţii elevii au adresat o multitudine de întrebări celor doi deţinuţi. Scopul activităţii a fost conştientizarea pericolului care îi paşte la fiecare pas şi modul în care se pot proteja de a săvârşi fapte antisociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.