Aurelia Fedorca: „Candidații noștri arată că sunt gata să se bată pentru Satu Mare și pentru sătmăreni”

psd

Președintele Organizației PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, împreună cu candidații formațiunii politice la alegerile parlamentare din 11 decembrie, și purtătorul de cuvânt Silviu Sumlas, au prezentat azi, 2 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, principalele puncte incluse în programul de guvernare, cu care Partidul Social Democrat vine în fața cetățenilor.

În deschiderea conferinței de presă, Silviu Sumlas a subliniat faptul că echipa PSD a început deja să aibă întâlniri cu cetățenii din județul Satu Mare în cadrul cărora a fost prezentat programul de guvernare al PSD, amintind și de anularea celor 102 taxe și de faptul că PSD susține creșterea salarială în educație și în sănătate.

Candidatul PSD la Camera Deputaților, Ioana Bran, a vorbit despre creșterile salariale în sănătate. Ioana Bran a subliniat faptul că PSD va pune în aplicare creşterea cu 15% a salariilor din educaţie şi sănătate şi cu 25% a angajaţilor CNAS.

„Vom susţine această creştere în Parlament şi o vom pune în aplicare la guvernare pentru că numai aşa vom aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Mărirea salariilor medicilor trebuie să aibă loc acum nu peste 20 de ani pentru că oamenii aceştia salvează vieţi în România de astăzi, nu în România de peste 20 de ani. Când noi avem o urgenţă ne aşteptăm sa fim trataţi imediat. Când medicii au o urgenţă sunt trataţi de tehnocraţi ca şi când ar fi infractori. Acest Guvern vede peste tot oameni care încalcă legea. Acum au dat în judecată şi sindicatele. Medicii nu sunt infractori. Medicii au dreptul la salarii mai bune”, spune Ioana Bran.

Deputatul Octavian Petric, a vorbit despre adoptarea legii privind eliminarea celor 102 de taxe.

„PSD a promis şi se ţine de cuvânt! Am promis că vom elimina taxe şi vom reduce birocraţia pentru a ajuta mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc şi ne ţinem de cuvânt. PSD a obţinut marțea trecută o mare victorie pentru clasa de mijloc din România prin eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care taxa radio-tv și timbrul de mediu. Dar președintele Iohannis anunță că nu va promulga legea. PSD oferă românilor 102 de argumente pentru a îndrăzni să creadă că viitorul lor este aici, în țara lor. Acest proiect arată, încă o dată, că PSD are un program pentru clasa de mijloc, în timp ce PNL are o singură strategie: „Jos PSD!”, spune Petric.

Candidatul PSD Satu Mare pentru Senatul României, Gabriel Leș, a vorbit despre măsurile propuse în programul PSD pentru sprijinirea fermierilor români.

Dintre măsurile propuse de PSD amintim: de la zero fonduri europene absorbite de guvernul tehnocrat, la 9,7 miliarde de euro absorbite; plata la timp a subvenţiilor: un avans pe 15 octombrie, apoi plata regulată pe 1 decembrie şi 31 martie pentru 950,000 de fermieri români; un program amplu de investiţii în extinderea sistemului de irigaţii; încurajarea angajării tinerilor în agricultură prin scutirea angajatului şi angajatorului de toate obligaţiile către stat aferente salariilor pentru fiecare angajator care oferă locuri de muncă noi pentru 3 tineri (sub 35 de ani).

În final, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a declarat că PSD arată că are soluțiile corecte pentru români și pentru România.

„Avem candidați pregătiți, dar și un program de guvernare serios. Înainte de toate candidații noștri arată că sunt gata să se bată pentru România şi pentru români, pentru Satu Mare și pentru sătmăreni. Am avut mai multe întâlniri cu sătmărenii în ultima săptămână pentru a lua pulsul și pentru a ne pune în acord oferta electorală cu necesitățile și dorințele oamenilor. Am constatat din nou că sătmărenii nu-și doresc mai mult decât să aibă locuri de muncă bine plătite, salarii și pensii decente și siguranța zilei de mâine. Și să nu mai fie umiliți!”, spune Aurelia Fedorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.