Incursiune în lumea războinicilor antici. Expoziție inedită la Muzeul Județean (Galerie foto&video)

dsc_0588

dsc_0589

dsc_0590

dsc_0594

dsc_0595

dsc_0599

dsc_0598

dsc_0600

dsc_0602

1

2

3

4

5

6

9

10

11

12

13

Aspecte din lumea războinilor antici, dar și câteva elemente în ceea ce privește confecționarea armurilor din zale și solzi din fier au fost prezentate azi, 1 noiembrie la Muzeul Județean Satu Mare, în deschiderea unei expoziții dedicată lumii antice. Expoziția intitulată „Pe urmele lui Marte. Războinici şi artizani de prestigiu în lumea antică”, a fost vernisată la ora 13.00.

Expoziția deschisă azi după-amiază la Muzeul Județean îşi propune o incursiune în lumea impresionantă a unor tipuri de războinici existenţi în lumea antică (grec, celtic şi germanic), a armelor, armurilor şi a tehnicii de realizare a acestora prin prezentarea unor piese de echipament militar ce aparţin patrimoniului arheologic al muzeului băimărean şi al partenerilor muzeali ai acestuia.

După vernisaj, au avut loc mai multe ateliere de lucru cu elevi. După un ghidaj de specialitate şi o prezentare de costume militare antice (grecesc, celtic şi germanic timpuriu), în curtea muzeului s-au organizat ateliere de confecţionat armuri din zale şi solzi din fier şi un atelier de fierărie.

Expoziția face parte din proiectul cultural cu acelaşi nume, proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi derulat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş în parteneriat cu: Muzeul Judeţean Satu Mare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Asociaţia Culturală Omnis Barbaria, Asociaţia HistArch, Colegiul Tehnic „C. D. Neniţescu” Baia Mare, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare şi Colegiul Tehnic „Transilvania” Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.