Încep „Zilele Filmului Rus”. Vezi detalii

film

Satu Mare găzduiește în intervalul 2-5 noiembrie „Zilele Filmului Rus”, eveniment organizat de Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”, Ambasada Federației Ruse în România, Ministerul Culturii Federației Ruse, Centrul Rus de Știință și Cultură.

Deschiderea oficială va avea loc marți, 2 noiembrie de la ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”, situat pe Bulevardul Transilvania nr. 3 (Casa de Cultură a Sindicatelor).

Scurtele alocuțiuni ale organizatorilor vor fi urmate de proiecția filmului „Noi suntem din viitor”, regia Andrei Maliukov. Filmul a fost lansat în anul 2008, și este o dramă fantastică de război.

Acțiunea filmului este structurată în două planuri temporale: în prezent și în anii războiului, în perioada luptelor defensive din august 1942.

Eroii principali ai filmului fac săpături în locurile unde au avut loc bătăliile, pentru a vinde ulterior ceea ce găsesc: medalii, ordine, documente sau arme germane. Afacerea lor este profitabilă, dar periculoasă. Într-o zi la locul săpăturilor se petrece ceva straniu: în agendele găsite aparținând soldaților Armatei Roșii uciși, „vânătorii de relicve” descoperă fotografiile acestora. Ca să-și revină din șoc, colegii de „business negru” se duc să se scalde într-un lac și de acolo ies în anul 1942, exact în toiul luptelor.

Alte șase filme vor putea fi vizionate în cele trei zile de festival, la care sunt așteptați toți cei dornici de a vedea câteva filme de excepție, de a descoperii sau redescoperii marea cultură rusă, inclusiv cinematografică.

Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.