Pe urmele lui Marte. Incursiune în lumea războinicilor antici

razboinici

Marți, 1 noiembrie, de la ora 13.00, va avea loc vernisajul expoziției dedicată războinicilor antici. Evenimentul se va desfășura la sediul Muzeului Județean de pe Bulevardul Vasile Lucaciu.

Tot marți, după vernisajul expoziției „Pe urmele lui Marte. Războinici şi artizani de prestigiu în lumea antică”, vor avea loc mai multe ateliere de lucru cu elevi. După un ghidaj de specialitate şi o prezentare de costume militare antice (grecesc, celtic şi germanic timpuriu), în holul muzeului vor avea loc ateliere de confecţionat armuri din zale şi solzi din fier şi un atelier de fierărie.

Atelierele vor fi coordonate de angajaţi ai muzeului implicaţi în proiect şi membri ai Asociaţiei Culturale „Omnis Barbaria”.

Expoziția îşi propune o incursiune în lumea impresionantă a unor tipuri de războinici existenţi în lumea antică (grec, celtic şi germanic), a armelor, armurilor şi a tehnicii de realizare a acestora prin prezentarea, în cadrul unei expoziţii itinerante, a unor piese de echipament militar ce aparţin patrimoniului arheologic al muzeului băimărean şi al partenerilor muzeali ai acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.