Grevă în spitalele din județul Satu Mare (Foto)

1

2

3

4

Federaţia SANITAS a declanşat azi, 31 octombrie grevă generală în unităţile sanitare din România. Acestui protest i s-au alăturat și angajații spitalelor din județul Satu Mare.

La Spitalul Județean greva a început la ora 08.00. Lidera SANITAS Satu Mare, Aurelia Pop spune că deși greva a fost anunțată pe termen nelimitat, protestul s-ar putea să se încheie în cursul acestei zile, asta în funcție de negocierile de la București dintre liderii sindicali și Ministerul Sănătății.

Potrivit reprezentanților SANITAS, două treimi din salariații aflați în unitățile sanitare pot participa la grevă, restul de o treime din angajați trebuie să asigure continuitatea actului medical.

Protestatarii solicită acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu al anului 2009, pentru personalul care are acest drept.

Totodată, sindicaliștii cer introducerea în Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică – 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe – aproximativ 1.500 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.