Prinși la Petea cu mașini furate

Petea

Poliţiştii de frontieră de la Petea au indisponibilizat două autoturisme marca Volkswagen, în valoare totală de 50.000 lei, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autorităţile din Germania, respectiv Franţa.

Vineri, 28 octombrie, în jurul orei 12.30, s-a prezentat în PTF Petea, Ileana C., de 20 de ani, domiciliată pe raza județului Maramureş, conducând un autoturism marca Volkswagen Caddy, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră în bazele de date s-a constat că autoturismul figurează cu menţiunea „bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale”, alertă introdusă de către autorităţile din Germania, din data de 24 octombrie 2016.

După câteva ore, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român Răzvan T., de 22 de ani, domiciliat tot pe raza județului Maramureş, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Franţa.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constată că şi acest autoturism figurează ca „bun pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale”, alertă introdusă de către autorităţile din Franţa, din data de 9 octombrie 2016.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismele în valoare totală de 50.000 lei au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.