Doliu în Biserica Ortodoxă. ÎPS Justinian s-a stins din viață

justinian

UPDATE: Sicriul cu trupul Înaltpreasfințitului Părinte Justinian va fi depus, în cursul zilei de luni, 31 octombrie, în Catedrala Episcopală din Baia Mare. Înmormântarea va avea loc joi, 3 noiembrie.

ÎPS Justinian Chira, Arhiepiscopul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a decedat azi (30 octombrie) dimineață. Acesta a suferit un infarct miocardic, sâmbătă (29 octombrie) seara.

În urma infarctului miocardic, ÎPS Justinian Chira a fost internat la Spitalul Județean din Baia Mare, însă azi dimineață s-a stins din viață.
Iustinian Chira avea 95 de ani.

„Cu durere în suflet anunțăm trecerea la cele vesnice a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian, părintele nostru duhovnicesc, duminică 30 octombrie 2016, la ora 10.30 la venerabila vârstă de 95 de ani. Îndemnăm toate mănăstirile, schiturile și parohiile din cuprinsul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, până la data înmormântării, în fiecare zi la ora 12.00 să tragă clopotele și să arboreze drapelul negru”, este anunțul postat pe site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Un Comentariu la "Doliu în Biserica Ortodoxă. ÎPS Justinian s-a stins din viață"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.