Ambasadorul Werner Hans Lauk, în vizită la Liceul German

ambasador1

ambasador2

ambasador3

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a primit vineri, 28 octombrie, vizita ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk. Alături de acesta au mai fost prezenți și Johann Fostenheizler, președintele Forumului Democrat German pe Transilvania de Nord, Johann Leitner, președintele FDG Satu Mare, respectiv Josef Holzli, președintele municipal al FDG Satu Mare.

Delegația oficială a fost întâmpinată cu un program artistic vocal-instrumental susținut de elevii clasei a III-a, orchestra liceului și elevi din clasele de gimnaziu.

În cadrul unei întâlniri cu profesori ai școlii, ambasadorul Germaniei a avut ocazia de a cunoaște proiectele educative pe care Liceul Teoretic German le derulează în prezent. Amintim în acest sens proiectele: Comenius, Erasmus +, EVZ și Programul de Orientare Profesională.

Din relatările făcute, Excelența Sa a rămas impresionat de proiectele, activitățile și evoluția pe care școala germană sătmăreană o cunoaște în prezent.

„Calități importante precum socializarea, toleranța și lucrul în echipă, care nu se pot recupera ușor într-o comunitate, le întâlnesc azi la Liceul German”, a precizat, totodată, ambasadorul Werner Hans Lauk.

De asemenea, Ambasadorul Werner Hans Lauk a vizitat Corpul C al liceului, care în prezent este în reabilitare cu scopul de a servi învățământului primar din școală, proiect de reabilitare la care, înaltul demnitar a participat la concretizarea acestuia în ultimii ani.

La finalul vizitei, conducerea școlii a mulțumit Ambasadorului Germaniei pentru sprijinul oferit nu doar în demersul de reabilitare a clădirii din curtea liceului ci și pentru ajutorul financiar pe care statul german îl oferă profesorilor care în procesul instructiv – educativ predau în limba germană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.