Lansare de carte la Biblioteca Județeană

biblioteca

Biblioteca Județeană Satu Mare găzduiește vineri, 28 octombrie, evenimentul de lansare a celui mai recent volum ce poartă semnătura lui Ioan Marian Chiorean, intitulat „Universul vechilor manuscrise”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Grupul cultural „Inspirescu-Cervantes” și se va derula în Sala Multimedia, cu începere de la orele 15.00, în prezența autorului și a invitaților săi.

Volumul „Universul vechilor manuscrise” va beneficia de prezentarea lui George Terziu, directorul editurii sătmărene „Inspirescu”, care a scos cartea la lumină, în colecția „Istorie-religie-cultură”.

Cartea abordează într-o manieră inedită studiul vechilor manuscrise, studiu bazat pe o bogată bibliografie selectivă, purtându-și cititorii în universul civilizațiilor antice, dar și în Europa Evului mediu. Ea poate fi încadrată în categoria cărții de referință pentru cei care se apleacă spre studiul conținutului vechilor manuscrise, pentru profesori și elevi, dar, în egală măsură, poate fi și o carte de lectură incitantă, în care firul epic se leagă în jurul vechilor scrieri, al creatorilor și păstrătorilor lor.

La eveniment sunt invitați să participe scriitori și oameni de cultură, dascăli și elevi, jurnaliști și bibliotecari, colegi și apropiați ai autorului, publicul larg interesat de istoria vechilor manuscrise.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.