Klaus Iohannis: „Îmi exprim sincera apreciere pentru toți cei care astăzi reprezintă Armata României” (Video)

klaus-iohannis1Încrederea românilor în armată demonstrează faptul că această instituție și-a consolidat în percepția generală profilul de garant al suveranității, independenței și unității statului, a subliniat președintele României, Klaus Iohannis, prezent azi, 25 octombrie, la manifestările dedicate „Zilei Armatei” de la Carei.

„Azi, 25 octombrie, sărbătorim „Ziua Armatei României” prilej cu care vă îndemn să ne aplecăm cu respect în fața celor care, sub culorile Drapelul nostru național, în uniforma Armatei României, și-au slujit și, continuă să-și slujească țara cu devotament. Gândurile noastre de recunoștință se îndreaptă spre toți aceia pentru care, apărarea neamului s-a transformat în crez, care au sprijinit parcursul României de consolidare a identității naționale în acord cu valorile euroatlantice. Încrederea românilor în armată demonstrează faptul că această instituție și-a consolidat în percepția generală profilul de garant al suveranității, independenței și unității statului. În egală măsură însă, cred că oamenii apreciază și standardele morale și profesionalismul celor care sunt dispuși să își riște viața pentru binele comun … Îmi exprim sincera apreciere pentru toți cei care astăzi reprezintă Armata României și care își fac datoria cu devotament, patriotism și abnegație, respectând valorile și principiile unui sistem democratic.

Mulțumesc în mod deosebit militarilor români care ne reprezintă cu demnitate și onoare în teatrele de operații și al căror eroism și sacrificii merită respectul nostru profund și toată recunoștința.

În încheiere, adresez Armatei României cele mai oneste felicitări și calde urări de succes în nobila misiune de a servi patria sub tricolor ! La mulți ani, Armata României ! La mulți ani, România !”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.