Descoperă oportunitățile de voluntariat care ți se potrivesc

poza-licee

Liceenii sătmăreni interesați de oportunități de voluntariat sunt așteptați joi, 27 octombrie, la „Biblioteca vie de promovare a oportunităților de voluntariat” din Satu Mare. Evenimentul se va desfășura la sediul Asociației pentru Copii și Tineri 4U din Satu Mare, Bulevardul Vasile Lucaciu nr. 8, în intervalul orar 14.00-16.00.

Metoda „bibliotecii vii” presupune ca în locația pusă la dispoziție de ACT4U, fiecare organizație/instituție care oferă programe de voluntariat să prezinte oferta sa tinerilor interesați, în grupuri mici, facilitând interacțiunea. Fiecare reprezentant de organizație/instituție va juca rol de „carte vie” având câteva scaune în fața sa.

Se vor forma astfel mai multe locații pe care tinerii vizitatori ai „bibliotecii” vor fi invitați să le descopere pe rând. Timp de câte 5 minute, tinerii vor ocupa locurile pe scaune în dreptul unei „cărți”, după care vor schimba „cartea” descoperind treptat întreaga „bibliotecă”.

Acest eveniment la care participă zece ONG-uri și instituții publice din Satu Mare se dorește a fi un mod plăcut de socializare cu tinerii interesați să-și dedice o parte din timpul liber ca voluntari în oricare din direcțiile alese în funcție de ceea ce i se potivește mai bine fiecăruia.

Acțiunea face parte din cadrul campaniei de informare a tinerilor cu privire la oferta ONG-urilor şi instituţiilor publice locale pentru activităţi de educaţie non-formală şi voluntariat, desfășurat în cadrul proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate !”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.