Ce spune Klaus Iohannis despre discuțiile cu Canada, în vederea eliminării vizelor

iohannis5

Prezent azi, 24 octombrie la Satu Mare, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că o să fie găsite „căile potrivite” pentru a continua discuțiile cu Canada în vederea eliminării vizelor, chiar dacă această țară nu va semna acordul comercial cu Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută la finalul dezbaterii de la Teatrul de Nord, care a avut ca subiect „Armata – instituție fundamentală a statului. Sursă de încredere și mândrie națională”.

„Recunosc că am fost un pic trist când am citit astăzi că negocierile nu au dus nicăieri, însă îmi permit să îmi păstrez un oarecare optimism rezervat pentru acest acord comercial între Uniunea Europeană și Canada. S-a muncit cam șapte ani până acum și ar fi foarte păcat acum, când mai este puțin, să se abandoneze aceste negocieri … Sigur, pentru România este o miză suplimentară aici, fiindcă renunțarea la vize pentru români este, cel puțin în această etapă, condiționată de semnarea acordului. Însă și dacă nu se va semna acordul, o să găsim căile potrivite pentru a continua discuțiile cu partea canadiană”, a declarat șeful statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.