Mai sunt și pietoni indisciplinați. Vezi ce a pățit o sătmăreancă

pieton

Chiar dacă în cazul multor accidente de circulație dăm vina pe șoferi, nu doar conducătorii auto sunt vinovați de producerea unor evenimente rutiere, soldate nu o dată, cu moartea victimelor.

Indisciplinați în trafic sunt și pietonii.

Dacă unii stau cuminți la semafor, așteptând culoarea verde pentru ca să poată traversa, alții, parcă ar câștiga ceva timp în plus, se grăbesc să treacă strada pe roșu, în ciuda claxoanelor care le sună în urechi.

Dar mai există și o altă categorie de persoane, care traversează aiurea, deși la doar câțiva metri se află trecerea de pietoni.

Și nu vorbim aici doar de traversările devenite deja „clasice” ai enoriașilor care duminică de duminică trec în valuri strada din fața bisericii de la cap Pod Golescu, deși doar la o aruncătură de băț se află o trecere de pietoni.

Așa este și cazul unei sătmărence care week-end-ul trecut a fost amendată de către polițiștii locali după ce a traversat strada Păuleștiului pe patru benzi de mers, deși la aproximativ 20 de metri de locul în care femeie a ales să traverseze se află o trecere de pietoni.

„Iniţial a fost atenţionată verbal să traverseze strada pe trecere de pietoni, acestea a ignorant orice recomandare, sfidând poliţistul local. Ca atare s-a luat măsura sancţionării conform legislaţiei în vigoare”, spun reprezentanții Poliției Locale Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.