Un nou rezultat excepțional marca Royal Dance Club

screenshot_2016-10-18-14-30-45

Perechea Ciprian Marița – Oana Bumba au cucerit locul II, pentru al doilea an consecutiv, la Cupa României la Secțiunea standard, vârsta 14-15 ani.

La finalul acestei săptămâni s-a desfăşura, în Complexul Sportiv din cadrul Centrului Național de Excelență de la Reghin, ediția a XXV-a a Cupei României la Dans Sportiv, unde cele mai valoroase perechi din țară au încercat să cucerească prestigiosul trofeu.

Federaţia Română de Dans Sportiv împlineşte în acest an 25 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, sâmbătă, 15 octombrie, ora 19.00, au fost premiați dansatorii români cu cele mai bune rezultate, care au obținut în ultimii ani pentru țara noastră opt titluri mondiale.

În anul 2016, România este pe locul I în lume ca număr de medalii de aur obținute la campionatele mondiale de dans sportiv, la egalitate cu Italia, pe locul III situându-se Germania. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noștri au făcut ca la Campionatele/Cupe Mondiale şi Europene imnul „Deşteaptă-te române!” să răsune de 11 ori, obţinând totodată 12 medalii de argint şi 17 de bronz, în 79 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

Poate că această bornă, 25, nu e una foarte impresionantă în sine. Sunt federaţii sportive, şi la noi în ţară, şi în alte ţări, cu mult mai în vârstă decât FRDS. Cele de volei şi baschet, bunăoară, se apropie de „vârsta” de 90 de ani. La fel şi cea de fotbal. Ceea ce face însă specială, aniversarea FRDS este avântul extraordinar luat de acest sport la noi în ţară, precum şi progresul extraordinar al dansului sportiv, într-un timp extrem de scurt. Progres de-a dreptul geometric, cu care nicio altă disciplină sportivă de la noi nu se poate lăuda.

„Acum 15-20 de ani, România nu reprezenta, în dansul mondial, aproape nimic. Azi nu greşim dacă spunem că suntem printre primele naţiuni ale lumii, indiferent la ce criterii de clasificare ne raportăm. Desigur, această ascensiune a presupus multă muncă din partea tuturor celor implicaţi în fenomen. Muncă grefată fericit pe talentul de excepţie al sportivilor noştri, pe îndrumarea competentă primită de aceştia, de la cei mai buni antrenori români şi străini. Şi, în plus, să nu uităm de sprijinul deosebit și implicarea părinților”, spune Vasile Gliga, președintele FRDS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.