Studiu și distracție la discotecă. Vezi detalii

copii1

copii2

Programul Educaţional Loga Dance School reprezintă o discotecă controlată adresată exclusiv elevilor de gimnaziu, distracţia şi dansul fiind completate cu o oră de educaţie în care sunt susţinute teme de interes de către specialişti din cadrul Poliţiei şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare, şi Consiliere
Antidrog.

După o perioadă de vacanţă prelungită, programul a fost reluat sâmbătă, 15 octombrie. Cei 150 de elevi prezenţi la acest eveniment au fost puşi în faţa unei probleme greu de gestionat: siguranţa pe internet.

Astfel, copiii au aflat de la reprezentanta Poliţiei, inspector principal Felicia Hrihorişan, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cum să îşi protejeze identitatea şi intimitatea în spaţiul virtual şi care sunt comportamentele de risc atunci când accesează reţelele de socializare.

Prezentarea a fost punctată de vizionarea unor filmuleţe legate de siguranţa pe internet, din care elevii au putut remarca câteva vulnerabilităţi în utilizarea reţelelor de socializare, dar şi modalităţile concrete de autoprotecţie. Pentru că unii dintre participanţi se considerau utilizatori mai siguri ai internetului decât proprii lor părinţi, sfatul venit de la reprezentanta Poliţiei a fost acela de a „preda” lecţia siguranţei pe internet şi acasă, tuturor membrilor familiei. Tema aleasă nu a fost una întâmplătoare, întrucât luna octombrie în toate ţările Uniunii Europene este declarată „Luna CyberSecurity”, activităţile de conştientizare a tinerilor cu privire la riscurile ce le presupune utilizarea internetului fiind intensificate.

În aceeaşi seară, subcomisarul Camelia Iacob, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare, şi Consiliere Antidrog, le-a prezentat participanţilor câteva dintre efectele nocive ale fumatului şi consumului de droguri, totodată invitând elevii să se alăture campaniilor antidrog prin activităţi de voluntariat sau participarea la concursurile tematice organizate în fiecare an de CPECA Satu Mare.

Pentru a-i încuraja în acest sens, reprezentanta CPECA le-a prezentat elevilor materiale video realizate în cadrul unor astfel de concursuri, unele dintre acestea ajungând în faze naţionale ale concursului „Mesajul meu antidro”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.