Hoț încătușat de polițiști. Teroriza șoferii din PTF Petea

arestat

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 22 de ani din Petea, care se face vinovat de comiterea mai multor furturi în zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei din localitate.

Luni, 17 octombrie, polițiștii din Dorolț au reușit identificarea principalului bănuit în comiterea mai multor furturi din mașini, comise în parcările din zona adiacentă punctului de trecere a frontierei.

Activitățile de investigare au vizat trei dosare penale referitoare la furturi de acest gen, comise în perioada noiembrie 2015-octombrie 2016. Din cercetări a reieșit că persoana în cauză, în dimineata zilei de 16 octombrie 2016, din cabina unui TIR parcat în apropierea puncului de trecere, a furat o tabletă aparținând șoferului care dormea în cabină cu ușile neasigurate, cauzând un prejudiciu de 600 de lei.

În urma extinderii cercetărilor, pentru conturarea întregii activități infracționale, s-a stabilit că tânărul este și autorul altor două furturi, comise în același mod, respectiv unul în luna noiembrie 2015, de radiotelefon auto în dauna unui cetățean maghiar și altul comis în luna iunie 2016, de telefoane mobile în dauna unor cetățeni austrieci.

În toate cazurile prejudiciul a fost recuperat prin restituirea bunurilor sustrase.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 18 octombrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.