Un sătmărean pune bazele unui nou sindicat pentru polițiști. Despre ce este vorba

cosmin-andreica

europol

Cosmin Andreica, fostul lider al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) Satu Mare anunță formarea unui nou sindicat al polițiștilor, invitându-și, totodată, foștii colegi să i se alăture.

În acest sens, în cursul acestei zile (azi, 17 octombrie) Andreica a postat pe Facebook un mesaj, în care explică motivele pentru care a ales să părăsească SNAP și să-și croiască un nou drum.

În continuare vă redăm mesajul postat de Cosmin Andreica pe pagina de socializare:

„Astăzi am decis să mă opresc. Am încetat să mai sper că pot reveni în SNAP și să-mi continui proiectele sindicale pentru colegii mei. Spun asta, deoarece de 4 luni încerc în zadar să mă duelez cu cei care au pus laba pe Sindicatul Național al Agenților de Poliție, și asta nu pentru că nu aș avea dreptate, ci pentru că efectiv nu te poți bate cu niște oameni care sunt în stare să calce pe cadrave pentru a rămâne în vârful organizației doar pentru miile de cotizații pe care le încasează.

SNAP a însemnat pentru mine o oportunitate de a schimba ceva în acest sistem bolnav și obscur. O posibilitate ca noi, polițiștii, să putem să ne apărăm în fața abuzurilor, nedreptăților și umilintelor la care am fost și suntem supuși. Am realizat multe, poate mai multe decât speram vreodată, dar acum sunt nevoit să vă spun că SNAP-ul nu mai reprezintă nimic din ceea ce a reprezentat la început.

În sutele de deplasări prin țară, în fața multora dintre cei care citiți acest mesaj, am pledat pentru SNAP și pentru ca voi să aderați la acest sindicat. Acum însă, tot eu, am obligația morală de a vă cere să vă retrageți din această organizație care a devenit un S.R.L.

La fel ca voi, am fost înșelat de aparența iluzorie că sunt lăsat și mi se permite să schimb lucrurile în MAI, dar când am început să înaintăm tot mai mult și să obținem rezultate, am fost loviți de represiunea „sistemului” care culmea, avea adepți chiar din mijlocul nostru, din interiorul sindicatului.

Pentru aceste motive, și pentru faptul că azi, nu mai văd nicio deosebire între SNAP și celelalte organizații sindicale pe care noi le blamăm, voi alege un alt drum. Nu mai vreau să fiu încojurat de lideri penali, de lideri pensionari sau de lideri pentru care munca sindicală înseamnă doar manipulare și vorbe. Îmi doresc să strâng alături de mine polițiști tineri, care vor să schimbe ceva pentru viitorul lor.

Așadar, azi vă anunț că îi invit pe toți liderii cu care am lucrat, pe toți membri care își doresc să continue ce am început în SNAP, dar și pe cei tineri care nu mai vor ca soarta lor să fie în mâinile unor lideri pensionari, corupți și aserviți, să mi se alăture în noua structură pe care am creat-o, Sindicatul Polițiștilor Europeni „EUROPOL”, scrie Cosmin Andreica pe pagina sa de Facebook.

Un Comentariu la "Un sătmărean pune bazele unui nou sindicat pentru polițiști. Despre ce este vorba"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.