Încă o clădire a ajuns pericol public în Satu Mare (Foto)

O clădire veche aflată la intersecția străzilor Petofi Sandor cu Brîncoveanu, chiar în vecinătatea Restaurantului „Kabuki” din Satu Mare, a devenit un adevărat pericol pentru cei care trec pe trotuarul de lângă imobil, ori își parchează mașinile în zonă. Bucăți de tencuială s-au desprins azi, 17 octombrie, și au căzut pe trotuar. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Pentru ca să nu se întâmple vreo nenorocire, zona a fost împrejmuită, fiind interzisă trecătorilor.

Fotografiile ne-au fost trimise pe adresa redacției de către Alexandru Pane, un cititor al ziarului nostru.

„Bucățile de tencuială au căzut în cursul acestei zile. Clădirea respectivă este părăsită, nu stă nimeni acolo. Se află chiar în vecinătatea Restaurantului „Kabuki”. Plouă în interior și încet, încet se distruge”, spune Alexandru Pane.

Acest caz nu este singular în orașul nostru. În primăvara acestui an, la sfârșitul lunii aprilie (30 aprilie), stâlpii de susținere a unui balcon situat în plin centrul municipiului Satu Mare (lângă Ceasul Electric) s-a prăbușit pe trotuar. Doar Pronia Cerească a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Cu doar o lună în urmă (18 septembrie) am relatat despre un alt caz în care au intervenit pompierii pentru a îndepărta tencuiala care era să cadă de pe un bloc de pe B-dul Octavian Goga, în zona magazinului Billa.

Despre clădirea proptită în bârne de pe strada Rândunelelor, mai bine nici nu mai aducem vorba.

Este clar pentru toată lumea că trebuie intervenit într-un fel sau altul pentru a rezolva problema clădirilor vechi care, măcinate de vreme, se distrug încetul cu încetul. În ce fel? Noi, prin articolele publicate în Ziarul Sătmăreanul, am atras de nenumărate ori atenția autorităților cu privire la asemenea pericole. Din păcate însă, se intervine doar când se întâmplă vreo nenorocire.

Sursa foto: Alexandru Pane

1

2

3

4

5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.