Reduceri de impozite la Satu Mare. Vezi ce spune primarul Kereskenyi Gabor (Video)

kereskenyi-gabor

Primăria Satu Mare are în vedere reducerea impozitelor pe clădirile nerezidențiale și mixte aflate în proprietatea persoanelor fizice de pe raza municipiului reședință de județ. Anunțul a fost făcut de către primarul Kereskenyi Gabor, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc azi, 14 octombrie.

În prezent, cota de impozit pe clădiri pentru cei care au firme acasă este de 1,5%, însă edilul spune că Primăria propune o reducere a acestei cote până la 0,7%, ceea ce reprezintă, o scădere de 54%, față de cota inițială. Acest proiect de hotărâre va fi supus dezbaterii publice începând de luni , 17 octombrie.

„În urma mai multor simulări am ajuns la concluzia că acest procent este acceptabil și nu va diminua bugetul pentru anul 2017. Proiectul de hotărâre privind reducerea acestei cote de impozitare va fi supus dezbaterii publice începând de luni (17 octombrie)”, spune Kereskenyi.

Reducerea cotei de la 1,5% la 0,7% înseamnă diminuarea bugetului cu 1,3 milioane de lei, spune primarul, însă aceste sume vor fi recuperate prin evaluarea corectă a clădirilor rezidențiale și a celor cu destinație mixtă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.