„Valul de Lumină” va ajunge și la Satu Mare

emma-val-2014-cover-header-fb

„Valul de Lumină”, eveniment internațional organizat în memoria copiilor ce au plecat mult prea devreme din această lume, a ajuns în acest an la cea de-a 7-a ediție. Evenimentul de la Satu Mare va avae loc sâmbătă, 15 octombrie, în intervalul orar 19.00-20.00, în fața statuii lui Vasile Lucaciu din parcul central.

Organizația E.M.M.A. va celebra sâmbătă, 15 octombrie, „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.

În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi.

Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de-a 7-a ediție și se va desfășura simultan în cel putin 12 orașe în care, între orele 19.00 și 20.00, sute de lumânări vor arde în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi, fiind astfel evenimentul cu cea mai mare anvergură din lume.

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor”. An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.