Răsturnare de situație în dosarul lui Mircea Govor. Vezi ce au decis judecătorii

Mircea Govor

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat, marți(11.10.2016) nereguli majore legate de modul în care a avut loc anchetarea fostului președinte a PSD Satu Mare, Mircea Govor. În același dosar mai este trimis în judecată senatorul Valer Marian și omul de afaceri Mirel Vlas.

Judecătorii au constatat, „neregularitatea rechizitoriului nr. 191/P/2015 din 20.04.2016 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatului Govor Mircea Vasile la pct. II din actul de sesizare al instanţei”. Mai mult, instanța a decis excluderea din materialul probator a interceptărilor şi înregistrărilor comunicaţiilor” efectuate în baza a șapte mandate emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a patru mandate ale Tribunalului Bihor, respectiv Tribunalul Bucureşti. Judecătorii au dispus DNA Oradea ca procurorul să remedieze, în termen de 5 zile de la comunicarea acestei decizii, „neregularităţilor actului de sesizare şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a celor trei inculpaţi ori solicită restituirea cauzei

În continuare vă prezentăm integral minuta ședinței din data de 11 octombrie 2016:

Admite, în parte, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Vlas Mirel, Marian Valer şi Govor Mircea Vasile. Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 191/P/2015 din 20.04.2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatului Govor Mircea Vasile la pct. II din actul de sesizare al instanţei. Exclude din materialul probator interceptările şi înregistrările comunicaţiilor efectuate în baza mandatelor nr. ….., nr. ….., nr. ……., nr. ………., nr. ……., nr. …….şi nr. ……. emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a mandatelor nr. …..(dosarul nr. …..), nr. … (dosar nr. ……….), nr. ………..(dosar nr. ……….) ale Tribunalului Bihor şi nr. …….. (dosar nr. ………) al Tribunalului Bucureşti. Copie de pe încheierea motivată se transmite Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea pentru ca, în conformitate cu dispoziţiile art. 345 alin. (3) C.pr.pen., în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul să procedeze la remedierea neregularităţilor actului de sesizare şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a celor trei inculpaţi ori solicită restituirea cauzei. Cu drept de contestaţie odată cu încheierea pronunţată conform art. 346 C.pr.pen.. Fixează termen de judecată la 09.11.2016, ora 12,00, Sala Secţiilor Unite, cu citarea celor trei inculpaţi şi asigurarea asistenţei juridice din oficiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.