Percheziții la traficanții de droguri din Satu Mare. Legături cu mafia italiană (Video)

droguri

Azi, 13 octombrie, în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autorităţile judiciare din Italia, procurorii DIICOT au efectuat împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate- Serviciul Antidrog, un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa, Vaslui, Arad, Satu Mare, Ilfov şi a municipiului Bucureşti. Ancheta vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat pentru trafic internaţional de substanţe cu caracter psihoactiv.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2015 – aprilie 2016 un grup infracțional organizat format din cetățeni români și șapte persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România şi comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor şi persoanelor care frecventează sălile de sport.

S-a reținut că activitatea infracțională a membrilor grupării infracționale -cetățeni români, consta în gestionarea unor site-uri de internet și comercializarea on line a medicamentelor şi a substanţelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali.

Autoritățile judiciare din Italia au emis față de cinci membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente.

Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc un număr de șase percheziţii şi pe teritoriul Italiei, sincronizate şi coordonate de către procurorii din cadrul Parchetul din Trento.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Satu-Mare, SCCO Arad, SCCO Dâmboviţa, SCCO Vaslui şi luptători SIAS.

Video-ul poate fi văzut la următorul link:

https://we.tl/DfFPs64rpr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.