Cartea despre povestea piticilor din Rozavlea, lansată la Satu Mare

Cartea despre povestea piticilor din Rozavlea (județul Maramureș) a fost lansată azi, 13 octombrie, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Satu Mare. Cartea „În inimile noastre eram niște uriași. Extraordinara poveste a piticilor din Rozavlea”, apărută la Editura „Grinta” este semnată de Yehuda Koren și Eilat Negev.

La evenimentul de azi au participat Peninah Zilberman, președintele Fundației Culturale „Tarbut” din Sighet, alături de drd. Vasile Mirza, primarul comunei Rozavlea din Maramureș, și prof. Gheorghe Munteanu, cel care a mijlocit colaborarea dintre biblioteca sătmăreană și fundația sigheteană.

În cadrul lansării cei prezenți au putut viziona și filmul „Warwick Davis și cei șapte pitici de la Auschwitz”.

„În inimile noastre eram nişte uriaşi“ este istoria celor şapte pitici lăutari din satul maramureşean Rozavlea care au supravieţuit lagărului de la Auschwitz, o intensă poveste de viaţă, care continuă să fascineze după zeci de ani de la odioasele experimente la care au fost supuşi de cunoscutul doctor nazist Mengele. Trupa „Liliput“, compusă din şapte fraţi, toţi pitici, a început să devină cunoscută în anii ´30. „Ovicerii“, aşa cum îi numeau vecinii lor pe membrii familiei Ovitz, au devenit celebri în toată Europa cu spectacolele lor de varietăţi, ajungând chiar să cânte pentru Regele Carol al II-lea.

Fundaţia culturală „Tarbut”, din Sighet, creată în 2014, în amintirea familiei Walter, are ca principal obiectiv promovarea şi valorizarea culturii iudaice universale.

Prețul de achiziție al cărții este de 30 de lei.

carte3

carte2

carte4

carte

Un Comentariu la "Cartea despre povestea piticilor din Rozavlea, lansată la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.