Un fotograf chinez își expune lucrările la Castelul Karolyi

chinezi

Ediția a IV-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România organizat de Asociația „Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerul Culturii și al Ambasadei Republicii Populare Chineze în țara noastră a oferit posibilitatea organizării în Carei, a unei expoziții. De această dată pe simezele Castelului Károlyi vor fi instalate fotografiile artistului Cai Shengxiang din China. Expoziția cuprinde 42 de fotografii grupate în trei cicluri.

Ciclul intitulat „Urmărirea umbrei” prezintă fotografii aeriene deosebite realizate despre diferite regiuni ale Chinei. Ciclul Festivalul „Dragonului” prezintă imagini realizate în cadrul unui Festival tradițional din China. Cel de al treilea ciclu intitulat „Nunta etnicilor Qiang” prezintă tradiții de nuntă a acestei minorități din China.

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1966 în provincia Fujian și este membru al Societății Fotografice din China (CPA). A început să fotografize sub formă autodidact din anul 1989. Cu lucrările sau au participat la o serie Saloane naționale și internaționale de artă fotografiă organizate în China, precum și în diferite țări ale lumii. Fotografia intitulată “Cow market” a obținut premiul întâi la secțiunea ”Viața de zi cu zi” la ediția a 58-a a concursului mondial de fotografie de presă 58th World Press.
Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 16 octombrie, la ora 12.30, la Castelul Károlyi.

Expoziția artistului fotograf CAI Shengxiang va rămâne la dispoziția publicului până la data de 29 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.