Şeful ANAF: Trebuie să fim gata cu plăţile online până la finalul anului

anaf

ANAF vrea să finalizeze, până la sfârşitul acestui an, înrolarea în portalul ghişeul.ro, astfel încât plata taxelor şi impozitelor să se poată realiza şi online, a declarat preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş.

„Înrolarea pe ghişeul.ro trebuie să se finalizeze. Este o operaţiune începută acum şase luni şi va trebui să fim gata până la finalul anului şi cu plăţile online”, a explicat Doroş.

Preşedintele ANAF a reamintit, în contextul procesului de trecere pe online a relaţiei cu contribuabilii, despre emiterea în sistem electronic a adeverinţelor de venit pentru persoanele fizice şi a certificatelor de atestare fiscală pentru firme. Potrivit lui Doroş, aceste documente vor fi transmise de ANAF direct instituţiilor care le solicită contribuabililor.

Totodată, Doroş a menţionat şi faptul că, de la 1 ianuarie 2017, declaraţiile care se pot depune online nu vor mai fi acceptate pe suport de hârtie. Potrivit acestuia, în prezent, aproximativ 85% dintre declaraţii sunt depuse online. Mai mult, din practica ultimilor ani, s-a remarcat că în jur de 90% dintre declaraţii se depun în ultima zi, fapt care conduce la formarea de cozi la ghişee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.