Liceenii vor să dezlege tainele matematicii

matematica

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” participă în perioada 2016-2018 la un proiect Erasmus+ cu titlul „În căutarea reginei știinţelor – matematica”. Scopul proiectului este de a dezvolta competenţele matematice în rândul elevilor de liceu.

Proiectul va oferi o perspectivă nouă asupra metodelor de predare a matematicii. Pe parcursul proiectului, cadrele didactice împreună cu elevii vor căuta să identifice aplicațiile matematicii în toate disciplinele predate în liceu, reale şi umaniste deopotrivă, cu accent pe știință. Proiectul îşi propune să dovedească faptul că, practic, lumea poate fi descrisă prin intermediul limbajului matematic, să-i determine pe elevi să iubească matematica şi să recunoască importanţa ei, să vină în contact cu matematica în viața de zi cu zi și nu doar la orele de curs, la tablă.

Prin activităţile sale proiectul se alătură tendinţei ce se manifestă în evoluţia învăţămâtului contemporan, interdisciplinaritatea, oferind posibilitatea corelării conţinuturilor conceptuale, metodologice şi practice ale diferitelor discipline studiate de elevi.

Proiectul va asigura formarea sistematică şi progresivă a unei culturi comunicative necesare elevului în învăţare, pentru interrelaţionarea cu semenii, pentru parcurgerea cu succes a treptelor următoare în învăţare, pentru învăţarea permanentă.

Partenerii Liceului Teoretic German în acest proiect sunt: Școala Gimnazială Bilingvă „Jana Dalkowskiego” din Strzelno, Polonia-coordonatorul principal; Kanuni Ortaokulu din Sivas, Turcia; Liceul Profesional de Telecomunicaţii și Media „S. Popov” din Sofia, Bulgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.