Debut cu stângăcii la Micul Oktoberfest Sătmărean (Galerie foto&video)

Cu stângăcii în „ritualuri” și cu un mic „accident” care a făcut deliciul spectatorilor, prefectul Radu Bud a izbutit în cele din urmă să cepuiască butoiul de bere pus la dispoziție de către organizatori la deschiderea ediției din acest an a sărbătorii șvabilor, Sathmarer Oktoberfest. Evenimentul are loc în acest week-end la Casa Schwab de pe Bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare.

La Micul Oktoberfest a participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare (CJ) Pataki Csaba.

Așa cum spune tradiția, sărbătoarea șvabilor începe cu cepuirea primului butoi de către primarul orașului. Având în vedere că Kereskenyi Gabor nu a fost prezent la evenimentul de azi, 8 octombrie, sarcina de a desface primul butoi i-a revenit prefectului Radu Bud. Mai cu stângăcii, prefectul a reușit să rupă și robinetul din plastic al butoiului, care în urma loviturii, pur și simplu a sărit de la loc.

Mai apoi au fost ceva probleme și cu servirea clienților, primele halbe fiind umplute cu spumă. În cele din urmă totul a intrat pe făgașul normal după ce un bătrân bavarez s-a ocupat de butoi.

Primul care a golit cam un sfert de halbă de bere a fost președintele CJ, acesta fiind urmat de prefect, care, s-a dat bătut de mai multe ori în „lupta” sa cu halba.

După „ritualurile” de început a urmat petrecerea, cei prezenți fiind invitați la masă unde puteau servi mâncare tradițională șvăbească, precum: nudli cu cartofi sau cu varză, bogracs, ștrudli, cârnați bavarezi, etc.

Petrecerea șvabilor ține până seara târziu și se va relua duminică (9 octombrie) pe la orele amiezii.

Vă prezentăm programul de duminică:

10.00 – Slujbă religioasă la biserica Calvaria
11.30 – defilarea grupelor folclorice șvăbeşti
12.00 – degustare de cârnaţi albi şi covrigi
14.00 – program muzical cu Fanfara din Foieni
15.00 – Program cultural
19.00 – Serată muzicală cu Amadeus Trio din Carei.

svabi1

svabi2

svabi3

svabi4

svabi5

svabi6

svabi7

svabi8

svabi9

svabi10

svabi11

svabi12

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.